Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden

logo-1

Waarom is het zo belangrijk dat paarden en pony’s worden bekapt en beslagen door een hoefsmid die lid is van de NVvH? 

Met een N.V.v.H. Hoefsmid kies je voor een vakbekwaam hoefsmid. Je bent er van verzekerd dat deze hoefsmid een erkend Nederlands diploma op zak heeft. Een hoefsmid die kiest om lid te worden van de N.V.v.H. doet dit om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op zijn/haar vakgebied. Ook kan hij/zij zich via de N.V.v.H. bekwamen in zijn vakgebied en zich meten met de andere leden. Dit kan door het volgen van bijscholingen, lezingen, cursussen en wedstrijden die door de N.V.v.H. worden georganiseerd.

Een N.V.v.H. Hoefsmid staat voor:
Kwaliteit, vakbekwaamheid en professionaliteit.

Een N.V.v.H. hoefsmid heeft een erkend Nederlands diploma.
Het is niet vanzelfsprekend in Nederland dat iemand die zich hoefsmid noemt ook de juist opleiding hiervoor gevolgd heeft.
Zoals u misschien weet is hoefsmid een vrij beroep. Iedereen mag zich in Nederland hoefsmid noemen. Zo zijn er mensen die zich hoefsmid noemen, maar niet meer dan een 10 daagse cursus hebben gevolgd. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van uw paard. De naam zegt dus weinig over de vakbekwaamheid van deze hoefsmid. Een hoefsmid die lid is van de N.V.v.H. heeft een erkend Nederlands diploma behaald na het volgen van een gedegen opleiding. Dit is een eerste vereiste om lid te kunnen worden van de N.V.v.H.

Een N.V.v.H. hoefsmid kan zich regelmatig bij laten scholen.
De N.V.v.H. organiseert regelmatig bijscholing dagen en lezingen. Deze bijscholingen zijn bedoeld om de leden nog verder te specialiseren in hun vakgebied. Zo zijn er in het verleden bijscholingen geweest op het gebied van bijvoorbeeld hoefafwijkingen, ziekten en speciale beslag methoden. Dit is allemaal bedoeld om de paarden en pony’s zo goed mogelijk te helpen.

Een N.V.v.H. Hoefsmid weet wat paarden beweegt.
Uiteindelijk is dit waar het om gaat. Een paard of pony moeten zo optimaal en vrij mogelijk kunnen bewegen. Alles wat een N.V.v.H. hoefsmid doet staat in het teken hiervan.

Website van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden, klik hier..
Om de Algemene Beslagvoorwaarden te bekijken, klik hier..